Nie masz produktów w koszyku.

Suma częściowa w koszyku: 0,00 zł

Zioła

Zioła

Siatka  Lista 

  1. Kolendra

    Kolendra

    13,00 zł

    Brak w magazynie

    Liście świeżej kolendry są delikatne, a swym kształtem przypominają nać pietruszki. Jest jednak delikatniejsza i aby zachować jej pełne właściwości zarówno świeżej jak i suszonej używa się w końcowej fazie przygotowania potraw. Cilantro jest podstawowym składnikiem kuchni południowo-azjatyckich w przygotowaniu curry i sals kuchni meksykańskiej. Dowiedz się więcej
  2. Trybula

    Trybula

    10,00 zł
    Podgląd

    Trybula to niezbędny dodatek dań kuchni francuskiej. To podstawowy składnik obok szczypioru, naci pietruszki i estragonu klasycznej francuskiej mieszanki letnich ziół. Doskonale komponuje się z omletami, jajami, kremowymi sosami będącymi dodatkami do ryb lub warzyw.  Świeże zioło często używane jest do dekoracji, suszone o delikatnym słodkawym aromacie z wyczuwalną nutą naci petruszki, kminu i anyżu może być ciekawą aletrantywą do przyprawienia rosołu, oliwy, dań z ziemniaków, cielęciny i drobiu.

    Dowiedz się więcej
  3. Majeranek

    Majeranek

    10,00 zł
    Podgląd

    Majeranek to jedno z podstawowych ziół w każdej polskiej kuchni. To aromatyczne, nadające świeżego aromatu zioło jest niezastąpione w przygotowaniu zup oraz mięs i wszyskich potraw ciężkostrawnmych. Ma niezastąpione  właściwościn zdrowotne,  pobudza pracę żołądka i jelit.

    Dowiedz się więcej
  4. Cafe de Paris

    Cafe de Paris

    14,00 zł
    Podgląd

    Ta mieszanka ziół do klasyka. Najlepiej wymieszać je w stosownej ilości z miękkim masłem, zrolować i schłodzić w lodówce. Pokrojone w  półcentymetrowej szerokości plasterki  będzie doskonałym dodatkiem do grillowany steaków, a na wypadek braku sosu każdego innego pieczonego, smażonego lub grillowanego  mięsa.

    Dowiedz się więcej
  5. Majeranek

    Majeranek

    30,00 zł
    Podgląd

    Majeranek to jedno z podstawowych ziół w każdej polskiej kuchni. To aromatyczne, nadające świeżego aromatu zioło jest niezastąpione w przygotowaniu zup oraz mięs i wszyskich potraw ciężkostrawnmych. Ma niezastąpione  właściwościn zdrowotne,  pobudza pracę żołądka i jelit.

    Dowiedz się więcej
  6. Bazylia dzika

    Bazylia dzika

    36,00 zł
    Podgląd

    Słowo bazylia wywodzi się od greckiego słowa basileus. W czasach antycznej Grecji wierzono, że tylko król czyli basileus, może zerwać tę roślinę. To zioło w dzisiejszych czasach używane jest w greckim kościele prawosławnym do sporządzania wody święconej , a także olejków eterycznych o dość silnym kwiatowo-korzennym zapachu. Świeże lub suszone liście są aromatycznym składnikiem potraw kuchni włoskiej.

    Dowiedz się więcej
  7. Szałwia

    Szałwia

    36,00 zł
    Podgląd
  8. Lubczyk

    Lubczyk

    13,00 zł
    Podgląd
  9. Trybula

    Trybula

    10,00 zł
    Podgląd
  10. Tymianek dziki

    Tymianek dziki

    14,00 zł
    Podgląd
    Krzewina Thymus vulgaris osiąga niewielkie rozmiary i rośnie dość powolnie. Silny aromat zawdzięcza olejkom: tymolowi i karolowi które stymulując się wzajemnie odpowiadają za smak tej przyprawy. Ma wiele właściwości leczniczych, a znany jest już od czasów starożytnych. Jest dobrym dodatkiem do mięs, bigosów oraz zup. Dowiedz się więcej

Siatka  Lista