Nie masz produktów w koszyku.

Suma częściowa w koszyku: 0,00 zł

Pieprz

Pieprz

Siatka  Lista 

  1. Pieprz Kubeben BIO

    Pieprz Kubeben BIO

    21,00 zł
    Podgląd
    Pieprz ten został zebrany na dziewiczych terenach indonezyjskiej wyspy Jawa. To pełne ziarna czarnego pieprzu z charakterystycznym ogonkiem. Mają ostrawy i lekko cierpki smak z wyczuwalną nutą kamfory i eukaliptusa. Świeżo tłuczony doskonale komponuje się w potrawach z warzyw i mięsa. Dowiedz się więcej
  2. Pieprz długi

    Pieprz długi

    20,00 zł
    Podgląd
  3. Pieprz Lemon

    Pieprz Lemon

    15,50 zł
    Podgląd

    Pieprz cytrynowy to mieszanka domnującego czarnego tłuczonego pieprzu i orzeźwiającej skórki cytrynowej. Pieprz ten jest dość intensywny i już nieweilka ilość dodana w końcowej fazie przygotowania potrawy zmieni jej smak. To dobry dodatek do ryb, drobiu i warzyw.

    Dowiedz się więcej
  4. Pieprz Syczuan

    Pieprz Syczuan

    13,00 zł
    Podgląd

    Pieprz z chińskiej prowincji Syczuan nie jest w żaden sposób spokrewniony z tradycyjnym pieprzem. Jagody zbierane są jesienią i suszone w porze letniej, do momentu aż popękają i uwolni się z nich pikantny, ostry,  delikatnie cytrusowy aromat. Ta, obok kasji i imbiru, najstarsza przyprawa w Chinach używana jest głównie  do pieczonych czerwonych mięs i drobiu, grillowania i smażenia oraz do smażonych warzyw: zielonej fasolki, bakłażana i grzybów. 

    Dowiedz się więcej
  5. Pieprz różowy

    Pieprz różowy

    15,50 zł

    Brak w magazynie

    Pieprz różowy ( Schinus terebinthifolius) to owoc drzewa rosnącego głównie w Ameryce Południowej. Nie należy do rodziny piper ale mają jedną istotną wspólną cechę: lotne olejki.  Zbiera się dojrzałe owoce, mające  promienny różowy kolor.  Owoce o  lekko owocowym  aromacie  z wyczuwalną nutą sosny można z łatwością pokruszyć. Doskonale  komponuje się z rybami i drobiem. Polecany jest również do dziczyzny i tłustych mięs gdyż z  powodzeniem zastępuje jałowiec.

    Dowiedz się więcej
  6. Pieprz biały Sarawak

    Pieprz biały Sarawak

    18,50 zł
    Podgląd
    Sarawak to największy stan Malezji, której narodową rośliną uprawną jest pieprz. Zbiory pieprzu z terenów przygranicznych, na indonezyjskiej części wyspy odbywają się w porze letniej. Ziarna moczy się przez tydzień w wodzie, do chwili kiedy zbieleją, a następnie suszy na słońcu. Pieprz ten ma delikatny smak. Dowiedz się więcej
  7. Pieprz Espelette

    Pieprz Espelette

    26,00 zł

    Brak w magazynie

    Pieprz z Espelette, jednego z małych miasteczek baskijskich obchodzi każdego roku, w październiku swoje święto. Małe papryczki z powodzeniem zastępujące czarny pieprz są głównym składnikiem kuchni baskijskiej. Owoce papryki zbierane późnym latem, suszy lub marynuje się w całości. Jest doskonałym dodatkiem do mięs, ryb i serów. Dowiedz się więcej
  8. Pieprz Aztec

    Pieprz Aztec

    21,00 zł
    Podgląd

    Mieszanka Aztec zawiera to co najważniejsze dla mieszkańców Meksyku - chili i sól.  Zgodnie z tradycją i wierzeniami dawni Indianie  powstrzymywali się w czasie postu od spożywania tych dwóch przypraw. Chili jalapenos nadaje ostry ton tej mieszance, kolendra, oregano i cebula wprowadzają nieco łagodności.

     

    Dowiedz się więcej
  9. Shichimi

    Shichimi

    23,00 zł
    Podgląd

    Shichimi togarashi to popularna mieszanka japońska składająca się zawsze z siedmiu składników.  Typowy zestaw zawsze zawiera nori, sezam oraz pieprz, a pozostałe składniki mogą się różnić. Mieszanką shichimi doprawia się dania z mąki, makarony oraz  zupy.

    Dowiedz się więcej
  10. Pieprz czarny Tellicherry

    Pieprz czarny Tellicherry

    15,50 zł

    Brak w magazynie

    To jeden najlepszych rodzajów pieprzu pochodzącego z Wybrzeża Malabarskiego Indii. Tylko 10% zbiorów charakteryzujących się pełnym i intensywnym aromatem oraz odpowiednio wielkim rozmiarem jagód nosi nazwę Tellicherry. Ziarna pieprzu zrywane są w momencie zmiany koloru na żółto-pomarańczowy i leżakują do chwili uzyskania prawie czarnej barwy. Świeżo mielony ma ostry smak z lekką nutą owocowego aromatu. Dowiedz się więcej

Siatka  Lista